Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
De Drumband
articles: drumband slagharen-1.JPG


* Hoornblazers

De hoornblazers zijn jongens čn meisjes met een minimumleeftijd van 8 jaar. Als leerling krijg je meteen een trompet, die gestemd is in "ES", in bruikleen mee. Het is wel een natuurinstrument, dus zonder ventielen.

Met het leren blazen van de verschillende tonen, het notenschrift, wordt begonnen en daarna de marsen. Als je genoeg marsen kan meespelen wordt je geplaatst bij de gevorderden en krijg je het uniform te leen om mee te lopen in de drumband.

De hoornblazers bespelen diverse blaasinstrumenten, namelijk de reeds genoemde ES trompet, de Jachthoorn, Bastrompet, Sousafoons en de Sopranino.


* Slagwerk

Het slagwerk bestaat uit tamboers en lyristes. Jongens en meisjes vanaf 8 jaar. Binnen de drumband is dit een belangrijke groep. Zij begeleiden alle marsen van de hoornblazers en fluitisten en spelen ook nog hun eigen muziekstukken.

De leerlingen krijgen niet meteen een instrument, maar alleen een paar trommelstokken en een lesboekje. De muziektheorie wordt met het spelen tegelijk aangeleerd. De tamboer leert op een oefentrommel spelen. Zodra het trommelen wordt beheerst en een aantal marsen gespeeld kunnen worden op een echte trommel, krijgt de tamboer zijn uniform in bruikleen om in de drumband op straat mee te lopen.

Naast de gewone trommels kent het slagwerk ook de overslag, tenortroms en de bekkens.
De lyra's zijn een melodisch slaginstrument dat de marsen van de fluitisten en de hoornblazers ondersteund en begeleid.


* Fluitisten

De fluitisten, zijn meisjes en jongens vanaf 8 jaar. De instructie begint meteen met praktijklessen naast de theorie om het lezen van muziek te leren. De fluitisten krijgen gelijk een fluit mee in bruikleen. Dat instrument heet "piccolo" en is een verzilverde fluit met kleppen.

De leerlingen krijgen alleen of in kleine groepjes les van ongeveer 20 minuten. Hoelang je leerling blijft is afhankelijk van de snelheid waarmee de leerling leert. Dus thuis oefenen is een groot voordeel.

Als de leerling aan de gestelde eisen voldoet gaat met de gevorderden mee gespeeld worden en wordt een uniform uitgegeven om dan ook op straat in de drumband mee te lopen.
Als u ons wilt boeken voor een optreden klik dan hier.
Heeft u een algemene vraag voor of over de Drumband? Klik dan hier voor het e-mail formulier.

_______________
wijziging: 13-11-2016


De Agenda

<<Feb 2019>>
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *