Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Over ons
De Geschiedenis

De mondaccordion vereniging "Sint Caecilia" die in 1928 werd opgericht, schakelde na de oorlog over op een drumbandbezetting.

Elders in Hilversum werd in 1948 het "Pater Damiaan Gilde" opgericht, een vereniging die de jeugd ontspanning gaf door spel, sport en creativiteit. Na een samenwerking van enkele jaren gingen beide verenigingen een fusie aan in 1962. Sindsdien bestaan ze onder de naam "Caecilia-Gilde". Dat het een goed huwelijk is blijkt uit het feit dat beide takken (drumband en groepswerk) van het Caecilia-Gilde nog bruisen van activiteit.

De drumband kreeg in 1998 de huidige uniformen. Het groepswerk droeg in de begin periode ook een uniform, maar dit is inmiddels helemaal verdwenen. Wel wordt incidenteel een Caecilia-Gilde trui of T-shirt gedragen. En van de hoogtepunten van elk jaar is het zomerkamp waarbij in tenten op een mooi plekje in Nederland wordt gekampeerd.

Sinds 1986 zijn we de hoofdhuurder van ons clubgebouw aan de Cornelis Drebbelstraat 56 en kunnen we met de steun van vele leden, leiding en ouders de boel draaiende houden. We hopen dat u met dit beknopte stukje geschiedenis wat meer inzicht hebt gekregen over het verleden van onze Stichting.


* De Drumband


Een onderdeel van onze stichting is de afdeling muziek. Muziek die grotendeels door jongeren wordt gemaakt en wat op straat graag wordt gehoord. De drumband Caecilia-Gilde bestaat uit fluitisten, hoornblazers en slagwerk en is een tamboer, trompetter en pijperkorps.

De instrumenten worden in bruikleen aan de leden gegeven, zonder kosten. Maar bij verlies, breuk, schade, etc. van het instrument kunnen de leden (of ouders) aansprakelijk worden gesteld. De prijzen van de instrumenten variren van 400,-- tot 2000,-- per stuk dus voorzichtigheid is zeker nodig. De Fluitisten en de Hoornblazers krijgt het instrument ook mee naar huis, het Slagwerk neemt alleen de trommelstokken mee.


* Het Groepswerk


Een tweede onderdeel van onze stichting is de afdeling groepswerk. Met ondersteuning van de landelijke jeugdorganisatie Jong Nederland, waar het Caecilia-Gilde bij aangesloten is, houdt een enthousiast leidingteam zich elke week bezig met de jeugd een plezierige en interessant programma te bieden tijdens de groepsbijeenkomst. Om het programma zo breed mogelijk op te zetten, gebruikt de leiding hiervoor de landelijke peilers: sport, spel, creativiteit en buitenleven.

Jong Nederland geeft voornamelijk ondersteuning op het gebied van diverse cursussen. Via deze cursussen wordt de leiding van het Caecilia-Gilde opgeleid om zelfstandig een groepsbijeenkomst te draaien en een kamp te leiden.

Naast de wekelijkse groepsbijeenkomsten, gaan de diverse groepen ook nog n twee keer per jaar een weekend weg. De afsluiter van het seizoen is dan nog het zomerkamp. Ook op deze weekenden en het zomerkamp wordt een programma in elkaar gezet, wat aansluit op de behoeften van de leden.Voor meer info over n van bovenstaande onderdelen, kunt u ook inhet navigatiemenu op de hoofdpagina klikken op "Het Groepswerk" of "De Drumband".

6-9-2006
De Agenda

<<Okt 2021>>
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *