Zomerkamp Bakel 2006
Geplaatst door Wim Bieshaar op 15 August 2006 22:10
kampterrein:
Jong Nederland Bakel, Kuundertseheide naast nummer 4, 5761RX te Bakel
noodnummer: 06-52666234


online verslag zomerkamp Bakel 2006

Zaterdag de 19e zijn de kampgangers voor een weekje vertrokken naar het kampterrein van Jong Nederland Bakel met hopelijk wat droger weer dan nu.

Natuurlijk ook dit jaar weer een dagelijks verslag van de aktiviteiten op het kampterrein in Bakel.Images: Jn008.gif
Images: Jn090.gif
Sander zorgt voor foto's vanaf het kampterrein. Ouders en leden, houdt dus de website in de gaten voor het laatste kampnieuws en foto's.

Iedereen veel plezier met het volgen
van het kampverslag!

foto's kijken

Uitgebreid Nieuws
zaterdag 26 augustus 2006 en tevens het laatste verslag:

Dat heb je goed gedaan Gerwin, want hij was het die gisteren het stukje voor dit verslag heeft geschreven. Dit om de simpele reden dat ik op het kampterrein was om de laatste avond mee te maken en om, voor het eerst in 10 jaar, weer eens in een tent te slapen.
Voordeel is wel dat er nog meer foto's naar de webmaster worden gestuurd en dat is voor de kampdeelnemers en de ouders natuurlijk weer een leuke herinnering.

Toen ik vrijdagmiddag uit Hilversum wegreed, was het redelijk zonnig en droog, helaas duurde dat niet zo lang. Ook in Bakel hebben ze de nodige liters te verwerken gehad, maar gelukkig waren de meeste kleine tenten toen al opgeruimd.

Zoals Gerwin al schreef was er een bonte avond en natuurlijk ook de bekendmaking van de winnaars en de winnende teams.

De uitslag staat onderaan dit verslag.

Na een kort nachtje stond ik om 7.30 uur op om op de eerste plaats koffie te gaan zetten, vervolgens te gaan wassen en mijn bagage op te ruimen.
Na 1 nacht valt het nog wel mee, bij de groepen was het hier en daar iets meer werk. Na het ontbijt in de bunker werd begonnen met het afbreken van de grote tenten en het inladen van de vrachtwagen.

Om ongeveer 12 uur werd aan de terugreis begonnen. Vorige week vertelde een vader me, die ook de senioren meisjes in de auto had (Christie, Amber, Annemarijke en Sylvia) dat ze maar doorkletsten en hij af en toe zou willen dat er een uit-knop op zat, mijn advies, probeer de volgende keer eens de terugreis, als 4 schone (???????????) slaapsters.

Helaas voor de Senioren (ook Roy en Leon) eindigde de reis enkele kilometers voor Hilversum en mochten ze de rest lopen. De leiding nam wraak voor de stunt die de senioren vrijdagavondavond met de hangmatten van de leiding hadden uitgehaald.

Om half 4 was iedeeen weer thuis en begint voor de ouders het werk. Ik denk dat vele wasmaschines dit weekend overuren gaan draaien.

Het was een leuk kamp ondanks het niet al te beste weer, maar de stemming zat er de hele week goed in.

Hier volgen nog de diverse uitslagen:

Bij de teamsporten is het de bedoeling dat er een winnend team uit de bus komt.
In principe maakt het eigenlijk niet uit, want alle teams krijgen gewoon taart, maar het winnende team dit jaar was: TEAM 3

Team 3 bestond uit Marc, Emmelie, Ray, Amber, Rob en Tim.

De toer de kamp is individueel en gaat op leeftijdsgroep. Bij de rakkers meisjes was de winnares: Brechje en bij de rakkers jongens: Joey.

Bij de junioren 1 meisjes was het Tessa die de titel in de wacht sleepte en bij de jongens was het Jeffrey.
Bij de junioren 2 was Roy de grote winnaar. En daar waren geen dames aktief. Bij de senioren meisjes was het Amber die met 1 punt verschil de leiding niet meer afstond. Tot slot bij de senioren jongens was de grote winnaar Leon.

Het kamp zit er weer op en we moeten er weer een jaar op wachten.
Waar we volgend jaar heengaan???????????

Dit was het voor deze keer, volgend jaar meer.

Groetjes Wim.

vrijdag 25 augustus 2006:

Vanmiddag werd ik gebeld door de kampleider en hij vertelde mij dat de hemelsluizen om 16:00 uur open zijn gezet. Het kwam echt met bakken uit de lucht. De plannen voor deze vrijdag waren, dat er 's ochtends nog een echt programma gedaan zou worden en dat er 's middag opgeruimd zou worden. Als afsluiter op vrijdagavond de bekende Bonte-Avond of zoals ik gewend ben te zeggen, de Bonte Ring.

Na een rustige nacht, werd er 's ochtends, na het ontbijt, aangevangen met een Vossenjacht in Bakel. Leiding liep rond als o.a. zwerver en brandweerman. Bakel stond echt even een paar uur op z'n kop met zoveel rare mensen, waar heel veel kinderen op af stormden om een krabbel te halen.

Na het middageten, werden de tassen ingepakt en de tenten alvast opgeruimd. Als het toevallig zou gaan regenen, dan zouden in ieder geval de tenten droog zijn. Op het moment dat alles opgeruimd was en alleen de grote tent nog stond, gingen de hemelsluizen open. Wat een water kwam er naar beneden. Dat het echt plaatselijk was, bleek wel uit een verhaal uit Hilversum. In Hollansche Rading en Hilversum Zuid stonden de straten ook lange tijd blank, maar in Hilversum Noord is er geen druppel gevallen.

Images: 25082006.jpgNa het opruimen had iedereen toch wel trek gekregen en wat bleek, de kookstaf had zich suf lopen bakken aan pannekoeken. Deze gingen er, na zo'n vermoeiende opruim middag, gretig in. Het leek wel of de leden de hele week niets gegeten hadden.

Vanavond stond zoals gezegd de Bonte-Avond op het programma. Alle groepen hadden de hele week de tijd gekregen om een act te bedenken en deze op de Bonte-Avond op te voeren. Sommige groepen hadden een grappig lied bedacht en de andere had weer een toneelstukje bedacht.

Na de acts werden de prijzen uitgereikt aan het winnende team en ook individuele prijzen. Ik zal morgen in mijn eindverslag ook de prijswinnaars bekendmaken.

Als de Bonte-Avond voorbij is, zullen de meeste leden hun bed opzoeken (of hangmat) en dat zal dus gebeuren in de grote tent. Dat zal een gezellige boel worden.

Wens ik iedereen weer een prettige avond en morgen dus zoals gezegd het afsluitende verslag van het geslaagde zomerkamp 2006 in Bakel. Natuurlijk ben ik morgen ook op het kampterrein en zal ik nog een aantal nieuwe foto's maken en deze laten plaatsen op de website.

Dit was het voor deze keer, en zoals ik al zei, morgen het afsluitende stukje!

groetjes, Wim.


donderdag 24 augustus 2006:

In tegenstelling tot enkele andere delen van Nederland was het in Bakel vandaag redelijk weer, natuurlijk wel af en toe een beetje regen maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Na het ontbijt was er eerst het bekende bosspel "Levend stratego". Of hierbij de gemene mannelijke spion ook al is vervangen door de vrouwelijke spion, net als bij het bordspel, wordt niet vermeld.

Ook in het bos werd het commandospel gespeeld waarbij de teams allerlei commando's moesten opvolgen.

Na het middageten gingen de groepen naar het dorp Bakel om daar het verzamelspel te spelen. Ze krijgen een lijst met artikelen en probeer ze dan maar (zonder te betalen) bij elkaar te krijgen. Of het vanmiddag ook zo was weet ik niet, maar ik heb ze al eens met een bankstel zien slepen.

Na terugkeer op het kampterrein, hadden de leden natuurlijk weer honger en daarom had de kookstaf een grote voorraad nassi klaarstaan, zodat de buikjes weer gevuld konden worden.

Zoals ik gisteren al vermeld heb, is Denise weer teruggekeerd op het kampterrein na hersteld te zijn van een oog ontsteking. Helaas moest echter Anoek het terrein verlaten. Anoek, goed van je dat je ondanks alles toch bent meegegaan.

Na de nassi en de afwas werd in het bos levend zeeslag gespeeld en natuurlijk lopen de leden daarbij wel eens een schrammetje op, maar grote verwondingen zijn tot nu toe uitgebleven.

Morgen is het al weer vrijdag, de laatste echte kampdag, maar daarover morgen meer.

Dit was het voor deze keer, en zoals ik al zei, morgen meer.

Groetjes Wim.


woensdag 23 augustus 2006:

Zoals gisteren al even vermeld, gingen de oudste groepen dinsdagavond op dropping. En groep, de jongste van de ouderen (snapt U het nog), was rond 1 uur terug op het kampterrein, terwijl de oudste groep het tot ongeveer 6 uur uithield.


Images: 23082006.jpgZij waren dan ook beduidend verder weg
afgezet. Natuurlijk ga je op de vrije ochtend
uitslapen. Als een groep wakker is en zich gewassen heeft, gaan ze naar de keukentent en gaan daar zelf een ontbijtje klaarmaken met gebakken eitjes etc.


In de middag was er een mix van sport en spelen , er was een volleybaltoernooi waarvan de foto al bij dit bericht staat (bedankt Sander)Ook was er volleybal met waterballonnnen, een touwbrug waarbij aan elke kant een team stond, ze moesten elkaar dus op de touwbrug passeren.
In het bos achter het kampterrein werd ook het bekende spel vlagveroveren gedaan.

Daarna moesten de groepen zelf hun voedselpakket opzoeken dat in het bos was verstopt en natuurlijk ook zelf hier een lekkere maaltijd van bereiden.
Cullinaire hoogstandjes waren natuurlijk het gevolg.

Na het eten en de afwas was er het streepjescode spel waarbij je moest proberen zoveel mogelijk streepjes op je gezicht te verzamelen zonder dat de tikker (in dit geval wasser) de streepjes er met een nat washandje weer afhaalde.

De jongste groepen gaan naar bed terwijl de ouderen nog even bij het onvermijdelijke kampvuur blijven zitten.

Goed nieuws uit de ziekenboeg. Denise die van de week met een oogontsteking naar huis ging, komt morgen weer terug op het kampterrein.

Nog meer goed nieuws is dat Brechje (van de rakkers), die eerst maar een halve week mee zou gaan, toch de hele week blijft (uiteraard na overleg met de ouders.)

Volgens insiders is het nog steeds dik aan tussen Sylvia en Roy, en "wordt het wel wat".

Vandaag was Jan (onze voorzitter) met zijn vrouw op het kampterrein en Jan kennende zal hij ongetwijfeld weer de nodige foto's hebben gemaakt.
Let dus op het fotoalbum op deze site.

Dit was het voor deze keer, morgen meer.

Groetjes, Wim.


dinsdag 22 augustus 2006:

De dinsdagmorgen begon na het ontbijt met een estafetteachtige stormbaan, wat ik me daarbij moet voorstellen weet ik ook niet precies, maar het schijnt erg leuk te zijn geweest.

Na het middageten had elke groep eigen programma, dat ze geheel naar eigen inzicht konden invullen. Per groep gingen ze naar Eindhoven en zoals U kunt zien heeft een groep daar de mediamarkt ontdekt. (zie de reakties onderaan deze pagina) Zit ik gisteren nog te vertellen dat ze dit kampverslag niet kunnen lezen, wordt dit vandaag al teniet gedaan.

Andere groepen gingen shoppen of wandelen in Eindhoven en voor het avondeten werden patat en/of pizzaboeren bezocht.

Vervolgens gingen alle groepen naar het zwembad 'de Tongelreep".

De rakkers zijn inmiddels weer terug en voor de andere groepen moet de leiding een paar keer heen en weer pendelen tussen Eindhoven en Bakel. Misschien dat de oudste groep(en) vanavond nog een dropping krijgen, maar dat is op dit moment nog niet helemaal zeker. Morgenochtend is het ook weer eigen programma, dus dat zal wel uitslapen worden.

De weersvooruitzichten voor morgen zijn goed, dus dat wordt genieten in Bakel.

Dit was het voor deze keer, morgen meer.

Groetjes, Wim.

maandag 21 augustus 2006:

Poeh poeh, dat was even wennen, de vakantie van mijn wekker is afgelopen en hij moest weer gewoon om 5 uur aan het werk, ik ook trouwens. Dan kan je toch maar beter in Bakel zitten.

Op een beetje regen in de na-nacht na, is het na gisteren droog gebleven, dus werden na het ontbijt de fietsen gepakt en vertrokken de teams voor een 41 km lange fietsenrally met natuurlijk de diverse posten en opdrachten onderweg.

Omdat er natuurlijk ook onderweg gegeten moet worden, had de leiding originele noodrantsoenen geregeld in Soesterberg en het smaakte de kinderen (natuurlijk) geweldig. Met nog steeds goed weer, kwamen de eerste teams rond 16.00 uur weer het kampterrein op.

Fietsen maakt hongerig, dus de kookstaf had een enorme pan andijvie stamppot met gebakken spekjes en een pan gehaktballen gemaakt en dat viel erg in de smaak.

Na het eten zou er in het bos een douanespel plaatsvinden, maar wat blijkt .....
ook in Bakel kan het regenen. Daarom werd besloten het avondprogramma in de grote tent te houden en dit werd het grote letterspel. Hierbij moesten de kinderen allerlei opdrachten vervullen en zo letters bij elkaar sparen.
Want u begrijpt dat de leiding naast een normaal programma ook een compleet programma heeft voor regen.

Nu de jongste groepen naar bed zijn, gaan de senioren en de leiding nog even het kampvuur opstoken en het programma voor de volgende dag doornemen.

Verder volgt hier de eerste vette kamproddel:
BLOEIT ER IETS MOOIS OP TUSSEN SILVIA EN ROY???????????????
We houden u natuurlijk ook op de hoogte.

Uit een reaktie blijkt dat ouders denken dat dit verslag in Bakel wordt gemaakt, niets is minder waar, ik zit gewoon in Hilversum maar heb elke avond even kontakt met de kampleider. In Bakel kunnen ze dit verslag dan ook niet lezen, maar het blijft er wel een weekje opstaan als ze terug zijn. Maar het is prettig te weten dat het veel wordt gelezen, ze gaan zelfs al bellen als het verslag er om 21.30 uur nog niet staat.

Dit was het voor deze keer, morgen meer!
Groetjes, Wim.

P.S. Het weer in Bakel bekijken?????????????

www.buienradar.nl

Kijk ook hier eens voor de weersverwachting in Bakel (typ in zoekmachine Google de woorden 'weer' en 'Bakel', klik in de rechterbalk op www.zoover.nl, nu krijg je specifiek het weer in Bakel)
Dag
Datum
dinsdag
22-08
woensdag
23-08
donderdag
24-08
vrijdag
25-08
zaterdag
26-08


Min14 C 11 C 14 C 13 C 13 C

Max20 C 22 C 20 C 21 C 21 C

Zon 30%50%15%20%25%

Neerslag 55%20%70%65%55%

Windrichting
Kracht
W
4
ZW
3
Z
2
ZW
3
NW
3

zondag 20 augustus 2006:

Hier zijn we dan weer met het verslag van het (zomer??)kamp in Bakel.

Zo slecht als het weer in Hilversum was is het gelukkig niet geweest op het kampterrein. Maar een enkel buitje is er natuurlijk wel gevallen.
Na de hoosbui van zaterdagavond was er af en toe nog wel wat regen, maar niet meer zulke zware buien.

Na een betrekkelijk korte nacht was het tijd voor de verplichte nummers zoals opstaan, wassen en ontbijten. Daarna werden er via een spel teams gemaakt die de hele week met elkaar punten gaan verzamelen bij diverse spelen en tochten.
Elk team heeft een vaandel nodig dus dat was de eerste team opdracht.

Na het middageten werd de fiets gepakt en ging het naar een meertje op ongeveer 15 minuten afstand. Hier werden op het strand diverse spelletjes gedaan en natuurlijk kon er ook worden gezwommen.

De kookstaf zat intussen niet stil, dus toen de kinderen terugkwamen kon er worden aangevallen op een grote pan macaroni.

Na de afwas werden er in het bos nog enkele spellejes gedaan en alweer veel te snel was het bedtijd voor de jongste groepen. Voor de overige deelnemers werd vanavond het kampvuur opgestookt, dus een rustige gezellige avond bij het kampvuur dat zal best voor elkaar komen.

Helaas moest Denise het kamp verlaten met een oogontsteking (heeft ze dat niet vaker gehad??) maar men hoopt erop dat ze dinsdag of woensdag weer terug kan komen.

Dit was het voor deze keer, morgen meer.

groetjes, Wim.

zaterdag 19 augustus 2006:

Zoals beloofd hier het eerste deel van het kampverslag in Bakel.
Nadat vrijdag al de opbouwploeg was vertrokken met alle bagage was het zaterdag dan eindelijk zover dat ook de leden op pad gingen naar Bakel (een beetje opzij van Helmond in Brabant) Na een ritje van ongeveer anderhalf uur werd het kampterrein bereikt wat inmiddels was omgetoverd tot een echte legerbasis. Snel werden de tenten opgezet want in de verte kwamen de eerste donkere wolken al opzetten.

Het is een apart, maar wel leuk terrein met in het midden een bunker(tje) want het was een voormalige munitieopslagplaats. Geen wonder dat het kamp dus een beetje in het teken van het leger staat , zelfs ons bekende blauwe busje is legergroen geschilderd.

Toen alle tenten stonden en ook de laatste deelneemster was gearriveerd (met al een gekneusde voet terwijl het kamp nog moest beginnen) was het tijd om te eten.
Daarna werd het kamp geopend en werd de kampvlag gehesen. Om er maar meteen lekker in te komen meteen de eerste avond al een stormbaan.

Intussen gingen de hemelsluizen open en kwam de eerste hoosbui over het kampterrein. Bij de leden ging alles goed, alleen bij enkele leiders, waarvan je toch zou verwachten dat ze het onderhand wel weten ,was er sprake van enkele natte slaapzakken. Terwijl het nu zachtjes regent gaan de leden de slaapzakken opzoeken, of het meteen een rustige nacht wordt is echter maar zeer de vraag.
Het is toch altijd weer even wennen dat slapen in een tent , en bovendien is keten altijd veel leuker.

De eerste partij foto's is naar de webmaster gestuurd en komen zo snel mogelijk op de site. Bovendien komen er elke dag foto's vanaf het kampterrein naar ons toe, nog een paar jaar en de ouders kunnen het kamp live meemaken via de webcam.
Om de foto's te kunnen zien moet u wel inloggen.

Dit was het voor deze keer, morgen meer!

Groetjes Wim