Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Nieuwe leiding slaagt voor introductiecursus Jong Nederland ...
NieuwsZondag 15 oktober jl. hebben 4 leid(st)ers van het Caecilia-Gilde deelgenomen aan de introductiecursus van Jong Nederland in Buren.

Wat is een introductie cursus en wat is het doel ervan:

En van de eerste, leukste en belangrijkste cursussen waar je als vrijwilliger mee te maken krijgt is de Introductiecursus. De Introductiecursus is een verplichte cursus en is er in twee varianten: de weekend intro en de 1-daagse intro. De inhoud van de weekend intro is hetzelfde als van de 1-daagse intro. Het grote verschil is dat de onderwerpen in de 1-daagse intro compacter worden besproken dan in de weekend cursus. Je afdeling kan een eigen 1-daagse cursus aanvragen als er veel leiding tegelijk in een korte tijd getraind moet worden. De 1-daagse intro vindt plaats in je eigen afdeling of district.

De Introductiecursus is eigenlijk een vervolg op jouw kennismaking met je groep, je afdeling en je district. Samen met leiding uit andere afdelingen wordt je kennismaking met Jong Nederland
verbreed en leer je programma's maken voor jouw leeftijdsgroep. Het uit voeren hiervan is niet alleen leerzaam, maar ook een moment om jezelf eens lekker uit te leven. Het programmeren is gebaseerd op de leeftijdskenmerken van de kinderen van jouw groep. Natuurlijk komen hierbij ook de spelproducten van Jong Nederland en de drie spelpijlers sport en spel, creativiteit en buitenleven aan bod. Het Caecilia-Gilde heeft natuurlijk ook nog een extra peiler hoog in het vaandel staan: de muziek!

Een kort verslag van deze cursus:

Zondag om 8:45 uur verzamelden we ons voor bij het clubgebouw. "We" waren: Maartje Goudsbloem, Sonja Icke, Ernst van den Brakel en Sander Poort (Ernst en Sander kregen in de loop van de dag de bijnaam "de broertjes BP". De cursus werd gehouden in de blokhut en op het terrein van Jong Nederland Buren (jullie weten wel, van Leon de vriend van Anja). We werden gebracht door Ralf, maar voor dat we gingen, moesten we eerst zoals gewoonlijk weer even op Maartje wachten!

Aangekomen in Buren, stelden we ons voor aan de cursusleid(st)ers en de mede-cursisten. De dag kon beginnen. Er werden eerst kennismakingspellen gedaan om elkaar een beetje te leren kennen. Wij kennen er natuurlijk al een paar, maar we ontdekten ook nieuwe. Alle facetten van leiding zijn op de manier waar Jong Nederland voor staat, kwamen aan bod. Vooral ook het programmeren nam een groot deel van de dag in beslag. Het is natuurlijk ook heel belangrijk. Is je programma niet goed, loopt je groepsbijeenkomst ook stroef.

We hebben erg veel geleerd en zullen ook zeker stukken gebruiken om een nog betere leid(st)er te worden. We hebben zeker geleerd dat spelletjes doen leuk is, maar er voor een leiding nog heel veel andere zaken om de hoek komen kijken. Het was een leerzame middag. Om 18:00 uur waren we weer terug in Hilversum.

groetjes van Maartje, Sonja, Sander en Ernst


Ernst van den Brakel op 17 October 2006 01:31 3 Reacties · 7544 keer gelezen · Afdrukken
Reacties
Gerwin Bottenheft op 17 October 2006 18:13
Prima zaak, dat de nieuwe reeds volwaardig meedraaiende leiding de introductiecursus heeft gedaan. Proficiat. Jammer dat jullie niet een heel weekend hebben gehad, want mijn introductiecursus vergeet ik nooit meer!

Nu op naar de kampbivakcursus en de club is voor de komende jaren weer verzekerd van nog meer gediplomeerde kampleiding.
Sander Poort op 17 October 2006 22:03
kampbivakcursus waar kan ik me op geven?smiley
Bart Groen op 17 October 2006 22:10
Bij Ralf natuurlijk. Kan hij mooi eerst een begroting maken.

Gefeliciteerd allemaal.
De Agenda

<<Jan 2019>>
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *