Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Caecilia zet prima prestatie neer bij Taptoe Soest ...
Caecilia-GildeEr werd al weken naar toe geleefd. Op de Taptoe Soest zouden we wel weer eens aan het publiek laten zien dat we, naast de "normale" optocht optredens, ook een show kunnen lopen. Voor de zomervakantie waren we alvast begonnen om wat puntjes op de i te zetten, maar ook de twee oefenavonden na de vakantie werd er nog hard aan getrokken. Om de druk wat op te voeren werd de laatste generale zelfs op camera vastgelegd. Uiteindelijk bleek achteraf, dat de tamboer-maître het in de week voorafgaande aan het optreden, gewoon nog even een paar keer wilde bekijken, omdat het voor hem zijn vuurdoop was tijdens een showoptreden. Ook zal de opname gebruikt worden om in het komende winterseizoen een geheel nieuwe show op papier te gaan zetten. In het showcomité zitten leden en leiding die graag een nieuwe eigentijdse show willen maken met misschien net wel zulke verrassende elementen als dat we tijdens de taptoe in Soest hebben gezien van de andere korpsen.

Images: Taptoe Soest 01.jpgOm 19:45 uur verzamelden de leden zich voor het clubgebouw. Op dat moment heerste er een beetje spanning, maar aan dat "beetje spanning" zou snel een einde komen. Aangekomen in Soest zag je de koppies al wat strakker staan en bij de witte boerderij, de opstelplaats, liep de spanning op. Het licht ging uit op het taptoe terrein, wij stelden ons op en de openingstune werd opgevoerd. Na een een korte welkomst toespraak werden we aangekondigd en gingen alle koppies op strak. We moesten gaan presteren en dat wist iedereen. Spot aan, gericht op ons en lopen maar. We marcheerden strak het terrein op en het licht ging aan. Wat een mensen zeg!

We stonden stil en presenteerden ons aan het publiek. Zonder dat we wat gedaan hadden, kregen we al applaus, dus er was een enthousiast publiek op afgekomen. De ladyspeaker stelde ons voor en de show kon beginnen. Let op, 1,2 en de instrumenten gingen omhoog. Chinello was de opening van onze 15 minuten durende show. De zweetdruppels kwamen na twee minuten al tevoorschijn. Niet van angst maar van de enorme benauwde avond. De show ging prima tot dat op het laatst de cirkels te groot werden gemaakt en het scenario opdoemde dat we met de showmuziek het einde niet zouden halen. Gauw stak Gerwin zijn hand en vinger omhoog ten teken dat er modern inslaan geslagen moest gaan worden na deze mars en direct daarna schreeuwde hij "Swinging Frogs". Daarmee moesten we het wel halen. Zo eindigde de show voor het Caecilia-Gilde zonder dat de mensen merkten dat er even een beetje paniek was.


Images: Taptoe Soest 02.jpgWe kregen een luid applaus en dankbaar namen we dat in ontvangst. Bij het afmarcheren, kwam direct al het volgende korps aanlopen, MCC uit Laren. Zij gaven ook een fantastische show weg. Na MCC stond DAP uit Apeldoorn op het programma. DAP speelde amerikaanse showmuziek en dat was weer wat anders dan de voorgaande twee korpsen. Als laatste was gastheer PVO uit Soest aan de beurt. Met een show gebasseerd op het leger, kwamen zijn zeer goed uit de verf. Op een gegeven moment leek het wel of we in een zeer goed geregiseerde legerfilm waren beland. Militairen op motoren en jeep's kwamen er zelfs aan te pas. Erg leuk en goed bedacht.

Met de bekende opkomst van alle korpsen, een gezamenlijk nummer, het taptoe signaal en het Wilhelmus, werd de avond afgesloten.

Rest mij alle spelende leden een zeer groot compliment te geven voor hun inzet, want het was fantastisch wat we als korps gepresteerd hebben. We moeten ons maar wat vaker inschrijven voor taptoe's, want ik heb sinds gisteren de smaak te pakken en met een nieuwe spectaculaire show in de maak, moeten we nog beter voor de dag kunnen gaan komen. Prestatie is belangrijk, maar vergeet niet dat we het met z'n allen uiteindelijk voor ons plezier doen. Je kunt het misschien wel omdraaien, want door het plezier en het graag willen optreden met het korps, komt de prestatie vanzelf !!!

Gerwin Bottenheft
tamboer-maître

Gerwin Bottenheft op 17 September 2006 00:55 · Afdrukken
De Agenda

<<Okt 2018>>
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Binnenkort...
PLAY INN
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *