Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Gerard Heerschop overleden
Caecilia-Gilde

ER IS EEN CAECILIAAN DOODGEGAAN.

 

Want zo mogen wij jou wel noemen Gerard.

Sinds 7 juli 1957 was jij lid van eerst Sint - Caecilia en later het Caecilia-Gilde en tot aan jouw overlijden heb jij trouw jouw lidmaatschap voortgezet. Volgens de penningmeester is er geen betalingsachterstand.

Bijna 55 jaar lid van een vereniging, wie kan dat nog zeggen!

Ik heb zelf soms het gevoel dat ik bij Caecilia geboren ben, maar jij steekt mij toch de loef af.

Jij bent begonnen als tamboer toen wij nog naast het KAB-gebouw gehuisvest waren.

Je kreeg daar les van Arnold Bollebakker, die er flink de wind onder had.

Je kon je bij hem geen foutje permitteren, maar jij had er zin en kon aardig met het instrument overweg.

Bij de optredens in die tijd liepen de geoefende spelers als Jan de Rijk en Arnold Bollebakker met de paradetrommen voorop, gevolgd door  Bert Huisers en Martin Hassink met de pauken en ertussen liep op de grote trom Siem de Birk en voorop Joop Kuiper.  

Jij speelde toen op een concerttrom met varkensblaasvellen, die bij regen afgedekt moesten worden met een plastic hoes. Want wanneer die vellen nat werden, sloeg je er dwars doorheen, en dan geen muziek meer.

Tijdens jouw Caecilia-carrière heb je behoorlijk promotie gemaakt, want - tot aan jouw afscheid als spelend lid op hoge leeftijd - heb jij het geschopt tot de grote trom. Klein maar dapper! En onder de bezielende leiding van tambour-maître Frans Mulder heb jij de sterren van de hemel gespeeld.

Ook de optredens met palmpasen in deze kerk sloeg je nooit over.

Toen je niet meer actief meespeelde, zorgde jij – in jouw hoedanigheid als koster – ervoor, dat jouw Caecilia-Gilde vrijuit de kerk in kon marcheren. Jij was daar trots op!

Kortom: Gerard jij ontbrak eigenlijk nooit bij Caecilia-activiteiten. Of het nu buitenlandse optredens waren – met als hoogtepunt de Europa Festspiele in Paderborn – of de optredens “om de hoek”. Jij was er.

De maandagavond bleef ook vele jaren erna Je kwam dan op de fiets naar de Nok om de lottogelden te innen en aan de bar bij te praten. En toen fietsen niet meer zo goed ging werd je gehaald door  Sjef of Robert met de auto en totdat jij naar het Carolushuis verhuisde was die avond altijd jouw clubavond.

Eenmaal per jaar wanneer de leden op zomerkamp gingen, reed je traditie- getrouw met de vrachtauto mee om het kampterrein te inspecteren.

Ook daar was je graag aanwezig.

Enkele jaren geleden hebben wij jou, voor de deur een serenade gebracht, als dank voor jouw inzet voor de club. Je genoot er zichtbaar van.

Dan komt langzamerhand het moment dat jouw gezondheid je in de steek laat. De laatste paar keren dat ik je in het ziekenhuis sprak ging het praten lastig, maar jouw humor leed er niet onder. Je was ook een tevreden mens, niet in het minst dank zij de buitengewoon goede zorgen van Sjef en Marian.

De vele kaarten in het ziekenhuis waren een stille getuige van het feit dat jij bij vele mensen geliefd was. Je beschouwde deze kaarten als een bloementuin met een enkele verdwaalde grote tromtekening.

 

Bedankt Gerard voor alle inzet voor onze club.

Je was een kanjer met een ruim hart.

Dank dat wij je mochten kennen! 


Robert Hendriks op 29 February 2012 20:59 1 Reacties · 5166 keer gelezen · Afdrukken
Reacties
Jan Huisers op 03 March 2012 17:51
Gerard Heerschop Overleden, dit nieuws bereikte mij toen ik op wintersport was. Gerard die ik ruim 45 jaar ken was een bijzondere man binnen onze club. Hij was er altijd, had aandacht voor iedereen jong of oud. De vele jaren actief met de muziek als overslag, ook op fancy-fairs en andere activiteiten.

Gerard rust in vrede

Familie Huisers
De Agenda

<<Okt 2018>>
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Binnenkort...
PLAY INN
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *