Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
SVJ Jeugddag 18 april 2009
SVJ

Terugblik naar de S.V.J.-jeugddag zaterdag 18 april 2009 bij het Chr. Jachthoorn en Trompetterkorps OG .

Krimpen aan den IJssel. Zaterdag 18 april, vroeg in de ochtend. De OG-crew moppert nog even op de media die tekort is geschoten in de berichtgeving van dit evenement, maar ook steekt het Krimpense korps in de loop van de ochtend-de hand in eigen boezem- door te constateren dat eigen leden deze dag zomaar wegblijven.

Kwalijke zaak. Verder zijn alle voorbereidingen getroffen; mooi weer, laat de korpsen maar komen.

Caecilia-Gilde Hilversum arriveert als eerste; we maken kennis met hun begeleidster Ruby, en binnen enkele minuten is daar het gevoel haar al jaren te kennen. Welkom aan deze Hilversummers.

Kort daarop verwelkomen wij het onverwoestbare Wierings Trompetterkorps uit Amsterdam op Krimpense bodem. Al kampen ook zij al vele jaren met ledengebrek zijn zij, zo mogelijk, bij elke S.V.J. activiteit aanwezig.

Een personenauto van een degelijk Duits merk rijdt het Big Bear terrein op; achter het stuur zit, hoewel al met F.L.O. ( functioneel leeftijds ontslag), een ogenschijnlijk jeugdig iemand met de naam Simon Kleinjan. Een oude bekende die opnieuw actief wordt binnen het S.V.J. Ter plekke mochten wij, tussen de bedrijven door, vast werken aan de komende S.V.J. Play Inn in oktober bij W.T.K. Amsterdam/Landsmeer. Tevens vertegenwoordigde Simon deze dag zijn mede-instructeur Berry Schuuring uit Den Helder. Zij beiden volgen Eddy Knoop en Rein de Winter op als instructeurs.

Kennis van zaken blijft gewaarborgd. Berry en Simon van harte welkom bij het S.V.J.

Behendig draait de buschauffeuse van Showband Jachthoornkorps Urk haar touringcar het Big Bear terrein op. Zij verstaat haar vak en blijkt ook nog eens alleraardigst te zijn. Komt aan het einde van de dag OG ook nog bedanken voor de goede verzorging. Urkers; houd deze in Kampen woonachtige dame te vriend, maar dat hadden jullie al begrepen! .

In zijn enthousiasme reed de buschauffeur van het Chr. Showkorps De Bazuin Leerdam het Big Bear terrein voorbij maar herstelde dit op eveneens vakkundige wijze en zo mochten wij onze vrienden en vriendinnen uit Leerdam welkom heten.

Fijn ook dat, ondanks afzegging, hun instructeur/dirigent Juul in de loop van de dag verscheen en het orkest dirigeerde. Miranda, Jacco en Hans boden hun( groeps) instructie aan deze dag waarmee ze OG tegemoet kwamen deze dag. Hartelijk dank hiervoor!

Als goed gastheer neem je van tevoren voor om, zo mogelijk, met alle bekende even een praatje te maken om aan het einde van zon dag altijd weer te moeten constateren dat je hierin altijd te kort schiet. Allerlei zaken spoken dan later door je hoofd zo van; ze hebben toch allen wel genoeg te eten en drinken gehad???

Weinig jachthoorns deze dag. Dat was inderdaad een stevige tegenvaller, waar bij het S.V.J. en de korpsen de nadruk ligt was de jachthoorn bezetting beneden pijl, weliswaar loste Jacco dit goed op door een aantal alt trompetten de jachthoorn partijen te laten spelen maar toch bleef het een minpuntje.

Zon dag zit ook vol met kleine verassingen. Natuurlijk gaat het toiletpapier snel op zon dag. De OG ers moeten snel zoeken naar de voorraad. Een jochie van een der korpsen is blijkbaar zijn trom vergeten. Geduldig wacht hij op een leen trom. Even later meld een jeugdige blazer dat hij zijn mondstuk vergeten is. Deze wordt hem geleend en wordt door hem aan het einde van de dag heel netjes door hem terug gebracht evenals de geleende trom.

Zon, zon en nog eens zon. OG mocht zich gelukkig prijzen met een zonnige stabiele dag waar op hun beurt de deelnemers hun voordeel meededen. In de wetenschap dat sommige dingen altijd nog weer beter kunnen, kunnen wij met elkaar terugzien op een hopelijk voor iedereen prettige dag. Oranje Getrouw verwelkomde deze dag veel fijne gasten waarvoor hartelijk dank.

Namens Oranje Getrouw Krimpen a/d IJssel.

Met vriendelijke groet

Piet Westbroek


Ruby van Ouwerkerk-Stomphorst op 20 April 2009 12:45 0 Reacties · 5573 keer gelezen · Afdrukken
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De Agenda

<<Jan 2019>>
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *