Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Nieuwe Eb trompetten voor de hoornblazergroep.
Nieuws...want onze vorige leverancier de firma van der Glas uit Heerenveen maakt geen natuur trompetten meer en de firma "Music all in" uit Noordwijk bij wie we onze jachthoorn hebben gekocht is inmiddels ook gestopt met het zelf fabriceren van blaasinstrumenten dus die kon ook niets voor ons doen.

Op ons verzoek om bij de fabriek Amati iets voor ons te regelen reageerde hij met een "daar begin ik niet meer aan". Wel konden we via een ingewikkelde omweg trompetten kopen maar daar hing wel een prijskaartje aan en hoewel we van het Dagelijks Bestuur toestemming hadden om ze aan te schaffen zijn we toch wat verder op zoek gegaan.

Bij de firma Adams, die n.b. als reclame op hun website hebben staan dat ze Beatrix uit Hilversum van een nieuw instrumentarium hebben voorzien, hebben ze een Eb/Deb trompet te koop wat voor ons ook geschikt zou zijn maar op ons verzoek er een op te sturen zodat we hem konden uitproberen hebben ze nooit gereageerd en van het idee de dure versie van trompetten gelakt in te kopen om ze vervolgens te laten ontlakken en dan te laten verzilveren waren we ook niet erg gecharmeerd. We hebben toen regelrecht contact opgenomen met de fabrikant van die gelakte trompetten en gevraagd of hij ze niet ongelakt kon leveren of nog liever verzilverd. Tot onze verbazing was dat geen enkel probleem. Ze konden ze regelrecht vanaf de fabriek aan ons leveren en dat nog goedkoper dan ons contact in Nederland ze gelakt kon leveren er was maar 1 probleem ze hebben dit type trompetten niet verzilverd in hun catalogus staan en ze wilden ze voor ons alleen maken als we vooruit betaalden.

Nou zit die fabriek in Tsjechië en het is toch wel een beetje eng om zo’n groot bedrag over te maken terwijl je contact uitsluitend via de telefoon en het internet is verlopen. Maar aangezien de Amati fabriek de grootste muziekinstrumentenfabriek van Europa is en Tsjechië sinds kort een “Schengen” land hebben we het er toch maar op gewaagd het geld overgemaakt en een goeie maand na die overmaking werden de trompetten keurig in Hilversum afgeleverd. Ik hoop dat ze net zolang meegaan als onze oude Sonore’s want die hebben ruim 20 jaar dienst gedaan.

Peter Willemsen

Sebastiaan Tabak op 14 March 2008 15:08 1 Reacties · 6374 keer gelezen · Afdrukken
Reacties
Richard van den Brakel op 25 April 2008 22:20
Als hoornblazer ben ik zeer content met de nieuwe estrompetten.
Zij zien er prachtig uit in de mooie zilveren kleur. nu het koord o.i.d nog dan is het weer compleet.
Het geluid is zuiver en het bespelen gaat steeds beter.
Nu nog meer blazers. en ook daar wordt aan gewerkt dan zijn wij weer op de goede weg.
De Agenda

<<Jan 2019>>
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *