Website van Stichting Caecilia-Gilde Hilversum
Caecilia-Gilde
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Laatste Nieuws
* * * Meld je nu aan * * * * * * mail ons * * * * * * info@caecilia-gilde.nl * * * * * * Kom langs op maandagavond * * * * * * of bel * * * * * * 06 4872 6222 * * *
Drumband loopt 2 palmpaasoptochten ...
Caecilia-GildeOptreden palmpasen Sherpa / Amerpoort:

Zondagochtend 9:45 uur, erg vroeg voor menigeen, maar de drumbandleden staat alweer paraat op het terrein van Sherpa / Amerpoort, om hun palmpaasoptocht te begeleiden. Jaren geleden, waren we ook actief op het terrein van toen nog Eemeroord / Nieuweroord. De drumband deed heel wat jaren mee aan de jaarlijks terugkerende taptoe. Als je de oudere leden er naar vraagt, hoor je steeds twee woorden terugkeren: fantastisch en kippevel. Dat gevoel probeerden we ook over te brengen op onze jongere leden, maar daar was eigenlijk niet nodig, want ook zij hadden direct door dat spelen op Sherpa / Amerpoort je een speciaal gevoel geeft.

Na een lekkere bak koffie of thee, liepen we met de instrumenten achter de organisator aan. Het begin zou op het terrein van de Amerpoort zijn en via de openbare weg zouden we dan op het terrein van Sharpa terecht komen om te eindigen bij het gebouw waar de kerkdienst gehouden zou worden.

Wat een fantastisch terrein is het daar. Als je de bewoners even niet ziet, waan je je echt even in een soort van Center Parcs. Goed om te zien, dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de bewoners.

Aangekomen bij het startpunt, zagen we heel veel bewoners staan. Niet alleen van Sherpa en Amerpoort, maar ook bewoners van omliggende instellingen waren massaal aanwezig.

Het startsein werd gegeven en de optocht kon beginnen. Diverse rolstoelen begonnen te rollen en langzaam kwam de optocht op gang. Al gauw zag je bij diverse woongemeenschappen de gordijnen open gaan en konden ook de bewoners die niet zo mobiel zijn een glimp opvangen van de stoet. We hadden bij de grote weg vrij baan en na een kleine 15 minuten kwam er een eind aan de optocht. Het korps maakte een erehaag en via deze erehaag begaven de bewoners zich naar de kerkdienst.

We werden bedankt voor een fantastisch optreden en wie weet mogen we volgende jaar weer komen.

Optreden palmpasen H.Hart / St.Josephkerk:

De auto's werden op Sherpa ingeladen en we konden op weg naar het uiteindelijke eindpunt, het clubgebouw. Gelukkig hebben we een groot terrein, want de buurt stond tjokvol met auto's. We parkeerden de auto's voor ons clubgebouw en wat bleek, we waren ruim op tijd. Dan nog maar even genieten van een heerlijk lente zonnetje.

Om klokslag 11:30 uur stonden we paraat voor de kerkdeur van de H.Hart / St.Josephkerk. Het wachten was op het einde van de mis en het openslaan van de kerkdeuren door onze Gerard (overslag) Heerschop. Na een kleine 10 minuten gebeurde dat ook en ons tweede optreden kon beginnen.

De kerk zat behoorlijk vol en het podium was bevolkt met kinderen die de dag ervoor in dezelfde kerk hun palmpaasstok hadden gemaakt. Met de knallende "Swinging Frogs" opende we het optreden. Heerlijk om met dit knallende nummer de galmende kerk binnen te gaan. De kinderen sloten zich bij ons aan om aan de optocht door de buurt te beginnen. Het waren minder kinderen dan voorgaande jaren, maar dat had natuurlijk alles te maken met het andere evenement, de Nike City Run.

Via de Van Leeuwenhoekstraat, Huijgenstraat, Hoge Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat kwamen we aan in de parochietuin, waar we nog even een paar nummertjes speelden en het daarna tijd was voor weer een bakkie koffie. Na nog een nummertje, vertrokken we richting het clubgebouw om de ochtend met een "dank jullie wel allemaal" te beeindigen en nog even de rest van de middag te genieten van het heerlijke weer.

Update 4-4-2007 E-mail van Sherpa:

Hallo Sebastiaan,

Namens velen wil ik jullie van harte bedanken voor de fantastische optocht op Palmzondag! Wat hebben veel mensen van de sfeer genoten. De ereboog voor de ingang van de kerk was ook geweldig. En dat jullie af en toe even inhielden om iedereen weer aan te kunnen laten sluiten. Prachtig, mooi dat jullie er waren! Heel graag tot weerziens.

Met vriendelijke groeten,

Reinier Tuitman
Sherpa Consult - geestelijke verzorgingGerwin Bottenheft op 01 April 2007 19:20 · Afdrukken
De Agenda

<<Jan 2019>>
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Binnenkort...
Er is nog geen inhoud voor dit paneel
Copyright © 2014 Stichting Caecilia-Gilde
Powered by php-fusion

* Postadres: Vlie 22, 1273 WN Huizen * Telefoon: 06 487 262 22 (ma. en do. avond) * e-mail: info@caecilia-gilde.nl *